Hofí Pastor - Shete Boca - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melvin Mijnten - WaarBenJij.nu Hofí Pastor - Shete Boca - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melvin Mijnten - WaarBenJij.nu

Hofí Pastor - Shete Boca

Door: Melvin Mijnten

Blijf op de hoogte en volg Melvin

07 December 2006 | Nederland, Amsterdam

Zaterdag 2 december; rond een uur of tien haalde ik Jan op, om samen via de “weg naar westpunt” richting Westpunt te rijden. De straatnamen op Curaçao zijn zo vanzelfsprekend, waar men geen maanden over na heeft moeten denken. Bij het dorpje “Barber” staat een kerkje met daarnaast het park ‘Hofí Pastor’, oftewel “het hof van de pastoor”. In het park vind je een grote kapokboom, de oudste (300 jaar) boom van het eiland. Net nadat we bij de oude boom waren aangekomen begon het even te regenen, maar gelukkig konden wij eronder schuilen. En zoals altijd duurt een regenbuitje hier op Curaçao niet langer dan 10 minuten. Natuurlijk moest ik weer even in de boom klimmen, want dat had ik al jaren niet meer gedaan. Er zijn twee wandelroutes door het park, van elk een half uur lang. We hebben beide routes gelopen en wat mij vooral opviel was dat het park erg groen was. Maar dit heeft natuurlijk te maken met het “regenseizoen” dat momenteel plaatsvind op Curaçao. Aan het einde van de wandeltocht hebben we bij de uitgang nog een lokaal drankje gehad, een “awa Limunchi” (Limoenwater). Ik heb wel vaker zo’n soort drankje gehad, maar deze was echt lekker.

Vervolgens reden we door naar “Sheta Boca”, dat is een park aan de (ruige) noordkant van het eiland. Vrij vertaald betekend het ook wel “het park van de Zeven inhammen”. Aangezien deze dag werd gecombineerd met wind en een enkel buitje, waren de golven behoorlijk hoog te noemen. Bij “Boca Pistol” maakte het water een ploffend geluid tegen de kant, vandaar ook de naam. Met de auto reden wij telkens naar de verschillende inhammen. En natuurlijk nodigde de modderondergrond wel even uit om met de auto te slippen. Het vervolg hiervan was een oranje “Mazdarati” zoals wij de auto ook wel noemen. Bij “Boka Kalki” lagen veel schelpen en kwam het water telkens vrij hoog de kant op. Bij de natuurlijke brug (“Boka Wandomi”) maakten wij ook nog even een stop. Door het water wat telkens tegen de kant sloeg onstond zo deze natuurlijke brug. Je ziet duidelijk een verschil tussen de ruige vlakte van het “Sheta Boca” park en de mooie groene omgeving van het “Chistoffelpark”. In het park is ook nog een grote inham met een onderaardse grot die “Boca Tabla” heet. Maar omdat het water wat hoger stond en behoorlijk ruw was hing er vandaag een bordje voor de ingang. Natuurlijk ben ik erg nieuwschierig ingesteld, dus kon het niet laten om toch even om het hoekje te kijken.

Bij de uitgang van het Shete Boca park staan de drie “bekende” gekleurde huisje. Deze worden vaak gefotografeerd en zijn op een aantal anzichtkaarten te vinden. Op diezelfde weg richting Westpunt rijden we altijd langs een huis dat een mooie locatie heeft op een heuvel. Als ik ooit nog eens een groter budget heb, zou ik hier op Curaçao best wel een vakantiehuis willen hebben.

We reden door tot de Westpuntbaai en bij “Playa Piskadó” stopten we even om te kijken naar de lokale vissers die daar hun zojuist gevangen Barracuda’s te koop aanbieden. We vervolgenden onze weg richting “Knip” waar ik onderweg natuurlijk even moesten stoppen bij de “Duchi ice cream - wagen”. “Knip” bestaat uit twee strandjes; “Grote Knip en “Kleine Knip”. Op beide strandjes zijn we even geweest, maar bij de “Grote Knip” heb ik nog even gesnorkeld.

Rond een uur of vijf reden we weer richting Willemstad om deze actieve dag af te sluiten bij restaurant “De Tropen”, waar menu 5 al voor me klaar stond.

• 12 December 2006 - 17:40

Marlou:

Weer een leuk en gaaf bericht.. echt leuk dat je het er naar je zin hebt...
    kus

• 12 December 2006 - 17:59

Gert Mol:

Hoi Gonotteraar.
    Ik zie dat je de echte mooie plekken van het eiland hebt ondekt. Nu nog body-boarden of vis eten op Playa Perla Kanoa aan de noordkant achter Brievengat, Op zondag een bezoekje aan Landhuis Assencion of bij zonsondergang heerlijk relaxed eten aan het strand bij Hooks Hut. Of kijken naar de rotzooi die de inwoners van't eiland achter laten in de bush-bush tussen Hato en seru Fortuna. er is nog voldoende te ontdekken. Heeeeeeel veel pleizer lucky-bird!!!

• 13 December 2006 - 03:06

Erik (pinda):

Oh menu 5! Het zeer bekende " Melvin's Schnitzel menu."

Ik wil niet bijdehand doen, maar er staat nog meer op de kaart hoor chef! Ahum, ik denk niet dat ze niet voor niets zo'n mooie, grote, kleurrijke kaart hebben gemaakt. Beetje afwisseling mag ook wel hoor...Daar is ook een heel mooi woord voor: "variatie", mijn grote vriend.

Ja jongen, over drie maanden zit het er voor jou alweer op. Dan is het mijn tijd om weer terug te vliegen naar "dushi Korsou."
    Ik vlieg op 3 maart!

• 13 December 2006 - 03:07

Erik (pinda):

Hahahahha, geintje Mel.

• 13 December 2006 - 22:53

Jjsalverda.web-log:

Hey swa,

Inderdaad, zo is het gegaan! En ik kan het weten, want ik was erbij! Het was een topdag man. Thanks.

Groetjes JJ

Verslag uit: Nederland, Amsterdam

Bon bini!

Melvin Mijnten

Teatro Luna Blou
Havenstraat 2-4 (Entrance on de Rouvilleweg)
Otrobanda, Curaçao

Catamaran zeilen - Klein Curaçao

15 Januari 2007

Terugblik week 19 - Curaçao
Melvin

Bon bini! tijdens mijn stageperiode bij "Teatro Luna Blou" in Curaçao (Willemstad) heb ik een web-log, waar ik mijn ervaringen en belevenissen neerzet. Melvin Mijnten --------------------------------------- Teatro Luna Blou Havenstraat 2-4 (Entrance on de Rouvilleweg) Otrobanda, Curaçao Phone: 005999 - 4622209 Fax: 005999 - 4623426 Website: www.lunablou.org Email: info@lunablou.org --------------------------------------- Woonadres / Postadres Melvin Mijnten Yatobacoweg 20a (Otrobanda) Willemstad, Curaçao Mobiel: 005999-6755152 Mobiel: 06-44630790 Verder ben ik van 08:00-17:00 uur (houd rekening met 6 uur tijdsverschil) telefonisch bereikbaar op me werk. Mocht iemand post willen sturen, doe dit dan niet meer na 5 januari 2006. Gezien het feit dat de postbodes hier wat langzamer lopen dan in Nederland. --------------------------------------- Het Eiland Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en het middelste van de Benedenwindse Eilanden. Het heeft een oppervlakte van 444 m2, het is 61 kilometer lang en het smalste deel is zo'n 5 kilometer breed, het breedste 13 kilometer. Het ligt 70 kilometer van het Zuid-Amerikaanse Venezuela. Op Curaçao wonen ruim 133.000 mensen, maar dat cijfer kan vanwege (tijdelijke) emigratie (bijvoorbeeld door studenten) schommelen. De laatste jaren komen er meer Antillianen terug naar hun eiland dan dat er naar Nederland vertrekken. De hoofdstad van Curaçao en van de Nederlandse Antillen is Willemstad, ook de enige stad op het eiland.

Actief sinds 01 Sept. 2006