Terugblik week 20 - Curaçao
Door: Melvin Mijnten
Blijf op de hoogte en volg Melvin
20 Januari 2007 | Nederland, Amsterdam
Dinsdag 16 januari; in de ochtend hielden we op het terras een evaluatie over “Luna Yen”. Iedereen was daarin enthousiast, alleen mag het geluid in de toekomst wel een stuk beter. Het project is een jaar geleden al opgestart maar door Angela weer opgepakt en zal hierna in mijn ogen alleen nog maar gaan groeien. In de avond heb ik weer even gekookt en ditmaal maakte ik heerlijke Pasta klaar.
Woensdag 17 januari; vandaag kreeg ik om negen uur, twee uur Nederlandse tijd mijn stagebeoordeling. Via een telefonische verbinding op de speaker hadden we contact met mijn stagebegeleider Guus van Dongen, vanaf Saxion Hogeschool Enschede. Daarin kwam een praktijkcijfer naar voren van een 7,5 / 8, daar was ik natuurlijk heel erg blij mee. Als mijn stageverslag nou ook goed word bevonden is mijn eindcijfer een 8 en anders een 7. Dus mijn doelstelling om een ruim voldoende te scoren voor de stage is gelukt. Natuurlijk belde ik het goede nieuws meteen even door naar Nederland, want mijn dag kon niet meer stuk. In de pauze liep ik samen met Jamy even een rondje door Otrobanda en na het werk gingen we met alle stage collega’s en meneer Dé even wat eten bij “De Tropen”. En die schnitzel blijft gewoon een aantrekkingskracht hebben, dus de keus was weer snel gemaakt. Later op de avond thuis heb ik nog even snel de woonkamer schoongemaakt en zo was het alweer snel tijd om te gaan slapen.
Donderdag 18 januari; vandaag was het weer tijd om de was te doen, dus belde ik even naar de wasserette om mijn was op te halen. De gezellige eigenaresse kwam nu zelf bij het theater langs en later in de middag werd het weer netjes bij ons afgeleverd. Al vroeg in de ochtend hield Aqualectra (de NUON van Curaçao) een lezing in “Teatro Luna Blou” om de jaarcijfers te presenteren. Samen met Chris keken we vanuit de regiekamer naar de presentatie. De pauze benutte ik weer voor mijn dagelijkse rondje door Willemstad. En ik belde nog even naar me vriendin, want morgenavond komt zij aan op Curaçao. Natuurlijk ook nog even naar huis gebeld, wat ik regelmatig doe om even het laatste nieuws door te nemen. Verder was er niet veel meer te doen op kantoor, maar toch ging de dag snel voorbij. In de avond gingen we met zijn allen nog even op het terras zitten met een menu van “The New World”. Aangezien er toch een film werd gedraaid die ik al had gezien ging ik internetten. Jan kwam ook nog even langs met zijn vriendin Marrit om de film te bekijken in het theater, zij was afgelopen maandag aangekomen op Curaçao. Weer thuisgekomen dronken Laurens en ik een halve liter “Holandia” bier leeg als afsluiting op de periode dat we samen waren in het huis aan de Yatobacoweg 20a.
Vrijdag 19 januari; vandaag was het alweer de laatste dag van mijn stage. De tijd is echt enorm snel gegaan, maar ik kan terugkijken op een leuke stageperiode bij Teatro Luna Blou. Ik zal mijn stagecollega’s en vaste medewerkers van het theater zeker gaan missen. Als afsluiting op de stage zullen wij volgende week of de week daarop gezamenlijk met alle stagiaires een afscheidsborrel organiseren bij het theater. In de pauze liep ik mijn laatste dagelijkse rondje door Willemstad. Ik zal hierna zeker nog wel vaker door Willemstad lopen, maar dan is het toch anders omdat ik dan geen stage meer loop. Om vijf uur zat het er dan daadwerkelijk op en stapte ik in de auto om nog even langs de Kentucky drive te rijden. Want het vliegtuig van Diliana had 2,5 uur vertraging in verband met het slechte weer in Nederland.
Op “Hato Airport” zag ik dat het vliegtuig al een rondje boven het vliegveld maakte en niet veel later landde het dan op Curaçao. Na 5 maanden zagen wij elkaar dan eindelijk weer en gaan hierna samen nog twee weken vakantie houden op het prachtige Curaçao.
22 Januari 2007 - 06:04
Bettie:
Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad en wat een mooi cijfer.!!
Blij dat diliana na veel vertragingen veilig is aangekomen. Veel plezier samen. Geniet nog van het mooie weer want hier stormt en regent het. Hoop dat jullie nog veel leuke dingen doen en nog veel zien van Curacao grt. -
22 Januari 2007 - 08:40
Gert Mol:
Gefeliciteerd Melvin. Mooie cijfers. Goed gedaan je kan er tros op zijn. Nu Dilliana er is zullen de "waarbenje" berichten wel afnemen, in iedergeval de detaillering ... want na 5 maanden heb je wel wat in te halen met je vriendinetje (Smile) -
23 Januari 2007 - 13:11
Ans:
En nu vacantie geniet er samen van.Melvin goed gedaan mooie cijfers!Maar dat wisten we wel dat het goed zal komen.Diliana en nu ook genieten.Grt.Martin Ans Sharon.