Catamaran zeilen - Klein Curaçao - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melvin Mijnten - WaarBenJij.nu Catamaran zeilen - Klein Curaçao - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melvin Mijnten - WaarBenJij.nu

Catamaran zeilen - Klein Curaçao

Door: Melvin Mijnten

Blijf op de hoogte en volg Melvin

17 Januari 2007 | Nederland, Amsterdam

Zaterdag 13 januari; gelukkig konden we eerst nog even uitslapen voordat we pas bij “Cat Sailing Curaçao” werden verwacht. Er stond behoorlijk veel wind en af en toe een enkele bui. Maar voor het zeilen bleek dat een ideale combinatie. Samen met Jamy kwamen we rond twaalf uur aan bij de zeilschool, want een week geleden hadden we deze prijs op Dolfijn FM gewonnen. Eerst kregen we een aantal instucties en daarna gingen we samen met de instructeur de Caribische Zee op. Het eerste half uur stond behoorlijk veel wind met golven tot soms wel twee of drie meter, waarbij we de kustlijn niet meer zagen. Het was echt heel gaaf om met zo’n Catamaran over het water te varen met een aardige snelheid en een piepend geluid in de mast. De golven braken onze snelheid af en toe wel af, waardoor we soms bijna weer stil stonden. Natuurlijk hebben we beiden nog even aan het roer gezeten en het voorste zeil bediend. Het laatste half uur stond er iets minder wind, en waren de golven meer gaan liggen. Maar het was zeker een hele toffe ervaring om een keer gedaan te hebben. In de avond ging ik naar het theater om te internetten en heb op msn nog even oude herinneringen opgehaald met Erik die in Nederland zit.

Zondag 14 januari; om half zes ging deze ochtend al de wekker, want om zeven uur werden we verwacht op de “Miss Ann” boot die ons naar Klein Curaçao zou gaan brengen. Als afsluiting op de afgelopen stage periode ging ik samen met Laurens en Jan naar dit prachtig onbewoonde eiland. Via een Luxueuze villawijk aan het water kwamen we uit bij de Caribische Zee. Aangezien de zee behoorlijk ruw was, schommelde de boot enorm. Op het benedendek waar wij waren zijn verschillende mensen over de railing gaan hangen omdat ze het niet binnen konden houden. Ik had dat geschommel op een gegeven moment ook wel gehad, maar heb niet over de railing hoeven hangen. Het eiland Bonaire heb ik ook nog zien liggen vanaf de boot. Aangekomen bij Klein Curaçao moesten we eerst even wachten op een kleiner bootje die ons naar het eiland bracht. Op het mooie witte strand liepen we door naar een hutje waar ons ontbijt al klaar stond.

Hierna moest er natuurlijk gedoken worden. Met een klein motor bootje gingen we naar de Noordkant van Klein Curaçao. Tijdens de duik kwamen we zeker tien schildpadden tegen en zes “mini walvisjes”. Het rif was heel mooi met veel waaier koraal, ook wel “Sea Fan” genoemd. Aan het einde van de duik konden we meteen weer in de motoboot stappen, want deze volgde ons tijdens de duik. Daarna was het tijd om even te relaxen op het strand van Klein Curaçao, want dat hadden we dit weekend wel verdiend. Niet veel later was de BBQ al klaar en werd het vlees voor ons opgeschept met een heelijke salade.

Rond drie uur werden we weer met de motorboot afgezet. Ditmaal doken we aan de Noord-West kant, op een plek waar we de vorige duik waren geeïndigd. Weer met de stroming mee richting het zuiden. En een mooie duikplek was het zeker, want we doken langs een “stijle wand” met veel verschillende koralen. Halfverwege de duik heb ik nog geluiden gehoord van dolfijnen. Helaas niet gezien tijdens de duik, maar later wel op de boot. Opvallend bij deze duik was een grote groene Murene van ongeveer 3 meter lengte die een heel stuk langs het rif zwom. Na de duik werden we met de motorboot weer terug gebracht naar het eiland om onze spullen te pakken. Want hierna gingen we weer richting het “grote” Curaçao. Terug op de boot aangekomen hadden ook veel vissers plaatsgenomen op het onderste dek. Met een kort gebed bedankten ze voor de goede vangst en dronken daar natuurlijk een fles drank op, dat was echt leuk om te zien. Halverwege onze terugreis zag ik in mijn ooghoeken een aantal dolfijnen in de lucht springen en niet veel later begonnen de vissers ook allemaal te schreeuwen. We liepen naar de voorkant van de boot waar zes dolfijnen bij de boeg uit het water omhoog sprongen. Het was echt heel mooi om dolfijnen eens een keer in het wild te zien. Een half uur later konden we op de boot genieten van een prachtige zonsondergang. Onderweg kwamen we nog een vissersbootje met vier Antilianen tegen die druk naar ons zwaaiden omdat ze hulp nodig hadden. De motor had het begeven en wij waren de laatsten die terug kwamen van Klein Curaçao, dus daar hadden zij wel geluk mee. Het touw werd vastgeknoopt aan onze bood en brachten hen netjes bij de haven terug. Om deze prachtige dag af te sluiten gingen we nog even wat eten bij “De Tropen”.

• 21 Januari 2007 - 09:05

Bettie:

dat was weer een mooi weekend!!!

Verslag uit: Nederland, Amsterdam

Bon bini!

Melvin Mijnten

Teatro Luna Blou
Havenstraat 2-4 (Entrance on de Rouvilleweg)
Otrobanda, Curaçao

Catamaran zeilen - Klein Curaçao

15 Januari 2007

Terugblik week 19 - Curaçao
Melvin

Bon bini! tijdens mijn stageperiode bij "Teatro Luna Blou" in Curaçao (Willemstad) heb ik een web-log, waar ik mijn ervaringen en belevenissen neerzet. Melvin Mijnten --------------------------------------- Teatro Luna Blou Havenstraat 2-4 (Entrance on de Rouvilleweg) Otrobanda, Curaçao Phone: 005999 - 4622209 Fax: 005999 - 4623426 Website: www.lunablou.org Email: info@lunablou.org --------------------------------------- Woonadres / Postadres Melvin Mijnten Yatobacoweg 20a (Otrobanda) Willemstad, Curaçao Mobiel: 005999-6755152 Mobiel: 06-44630790 Verder ben ik van 08:00-17:00 uur (houd rekening met 6 uur tijdsverschil) telefonisch bereikbaar op me werk. Mocht iemand post willen sturen, doe dit dan niet meer na 5 januari 2006. Gezien het feit dat de postbodes hier wat langzamer lopen dan in Nederland. --------------------------------------- Het Eiland Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en het middelste van de Benedenwindse Eilanden. Het heeft een oppervlakte van 444 m2, het is 61 kilometer lang en het smalste deel is zo'n 5 kilometer breed, het breedste 13 kilometer. Het ligt 70 kilometer van het Zuid-Amerikaanse Venezuela. Op Curaçao wonen ruim 133.000 mensen, maar dat cijfer kan vanwege (tijdelijke) emigratie (bijvoorbeeld door studenten) schommelen. De laatste jaren komen er meer Antillianen terug naar hun eiland dan dat er naar Nederland vertrekken. De hoofdstad van Curaçao en van de Nederlandse Antillen is Willemstad, ook de enige stad op het eiland.

Actief sinds 01 Sept. 2006