Centrum Supermarket Melvin en Floris (15-11-2006)
Terugblik week 11 - Curaçao
Door: Melvin Mijnten
Blijf op de hoogte en volg Melvin
20 November 2006 | Nederland, Amsterdam
Dinsdag 14 november; vandaag vertrokken Dana en Gyselle, mijn stagebegeleiders naar Nederland voor de theatertour. In de avond reed ik samen met Laurens naar “Atlantis Diving” voor de nachtduik. Dit was een adventure keuze voor mijn “Advanced Open Water Diver - Brevet”. Want dat leek mij wel een uitdaging om in het donker te duiken, en dat was het zeker! Inge Martens was deze avond onze instructeur. Na de behandeling van de vragen uit het boek en een korte briefing over de duik reden we naar Pierbaai. En rond half acht daalden we met de zaklamp in onze hand af in de donkere Caribische Zee. Samen met Laurens doken wij direct achter de instructeur zodat we altijd op tijd zouden zijn mochten we wat zien. Want sommige vissen schrokken van het licht en wanneer je achteraan zou duiken heb je de helft maar gezien. De grote paarsachtige octopus vond ik wel het mooiste van de hele duik. Als een soort drilpudding verplaatste hij zich over een grote steen met zijn lange armen. Bij het draaipunt van de duik kwamen wij nog een kleinere octopus tegen. Natuurlijk heb ik tijdens deze duik ook nog veel kreeften en krabben gezien, die overdag heel schuchtig zijn. Het was echt een hele toffe duik, wat zeker voor herhaling vatbaar is.
Woensdag 15 november; aangezien we op dinsdag avond gingen duiken hadden we de bbq verschoven naar deze avond. Natuurlijk moest er eerst weer even inkopen gedaan worden bij “Centrum Supermarket” en zoals altijd was de bbq die volgde weer helemaal top. Na de heerlijke bbq gingen wij met zijn allen naar de Speelhal en het Casino bij Holiday Beach Hotel. Bij binnenkomst zijn de kersversieringen al nadrukkelijk aanwezig.
Donderdag 16 november; na een lange en drukke werkdag gingen we met een aantal collega’s en vrienden naar restaurant “De Tropen”. Voor omgerekend vierenhalve euro kun je hier al goed eten, en als student kun je hier bijna niet voor koken. Op de terugweg stopten we bij de “Haagen-Dazs” voor een heerlijk ijsje om vervolgens nog even langs de mooie verlichte Otrobanda kade te lopen.
Vrijdag 17 november; in de middag moest ik langs de zwaar beveiligde “Bank van de Nederlandse Antillen” om een cheque op te halen. Ik was hier al een aantal keer langs gereden, maar had het tot nu toe alleen van de buitenkant gezien. Na een paar sluizen kwam ik na een korte wandeling bij het pand dat van binnen net zo goed beveiligd is met allemaal camera’s. Daarna moest ik ook nog even ergens anders geld innen voor het theater. Ik word hier ook wel de man van het geld genoemd zoals de directeur dat zo mooi zegt.
27 November 2006 - 21:08
Simone:
Wat een gaaf verhaal weer! Lekker duiken, heerlijk joh! Er zitten nu ook twee oudklasgenoten van mij op Curaçao, ze heten Simone en Lucinda, mocht je die toevallig tegenkomen dan ag je ze de groetjes van me doen!
Heej keep up, mate!!