Aloe Vera Plantation – Ostrich Farm – Cliffjumping
Door: Melvin Mijnten
Blijf op de hoogte en volg Melvin
03 Oktober 2006 | Nederland, Amsterdam
Hierna reden wij door naar de “The Curaçao Ostrich Farm” (struisvogel farm), niet ver daarvandaan. We moesten nog even een half uurtje wachten voordat de tour begon. Daarna konden wij plaatsnemen in de truck voor de rondleiding. We reden langs verschillende soorten struisvogels en stopten onderweg steeds voor uitleg. De gids vertelde alles op een leuke manier met zo af en toe een geintje tussendoor, anders was het een stuk saaier geweest. Halfverwege de tour stapten we allemaal uit om de struisvogels te voeren, daarna vervolgden wij de weg en reden langs de krokodillen. De gids vertelde ons dat er plannen zijn om van dit park een Safaripark te maken, maar door alle aanvragen neemt dit veel tijd in beslag. Bijna bij het einde stappen we allemaal uit waar toevallig net een struisvogel uit een ei komt. Uit een hok pakt hij een andere jonge struisvogel en iedereen mag hem even vasthouden. Dit was dan ook het einde van de tour en liepen het laatste stukje terug naar de uitgang, langs de wilde zwijnen. Die kwam ik zelfs een keer in het wild tegen op Curaçao, in avond langs de weg.
Wij vervolgden onze weg naar Westpunt – Playa Forti om van een Cliff af te springen, en kwamen daar rond drie uur aan. Bij het restaurant dat daar ook zit kijk je mooi over Westpunt heen. Op deze plek worden ook kampioenschappen gehouden en maken de spingers salto’s vanaf deze Cliff. Wij hielden het simpel en sprongen gewoon naar beneden, het was behoorlijk hoog maar dat maakte de vrije val niet minder leuk. Nadat ik en Laurens een aantal keer hadden gesprongen stond Erik nog te twijfelen om ook te springen. Vol vertrouwen gaf hij aan te springen, wij hadden het gerespecteerd als hij niet sprong, maar hij moest het gewoon doen van zichzelf. Dus Laurens gooide alvast 1 slipper in het water. Om de druk op te voeren gooide ik de andere slipper ook maar vast naar beneden. Hij nam er gewoon vijf kwartier de tijd voor om eindelijk te springen. De slippers waren natuurlijk al veel te ver meegenomen door de Caribische zee. Dus ergens in Aruba of Jamaica is men nu heel blij met een paar Adidas slippers. Na dit mooie avondtuur gingen wij nog even snorkelen bij Playa Forti.
Aangezien de tijd alweer doortikte, reden wij maar weer richting huis. Het begon tenslotte alweer donker te worden. In de avond zijn we naar Mambo Beach geweest. En daar kwamen wij weer de dames uit Friesland tegen die we eerder op de dag hadden gezien bij de struisvogelfarm. Een daarvan werkte bij D-reizen, dus als we nog een keer terug willen naar Curaçao voor een gereduceerd tarief, weten we haar te vinden.
04 Oktober 2006 - 17:52
Diliana:
leuk dat je me belde zaterdag. dat is echt fijn. zijn leuke foto's. vooral die van jou alleen, haha.ik mis je. xxxx diliana -
04 Oktober 2006 - 19:58
Dame Uit Groningen:
Even een kleine correctie... 1 dame uit Friesland en 1 uit Groningen, de dame uit Groningen werkt bij D-reizen en ik boek graag jullie tickets naar Curacao, emailadres verkrijgbaar via Melvin.
Groetjes, nu nog vanaf Aruba! -
04 Oktober 2006 - 21:05
Nancee:
Hee Melvin,
Erg leuk verhaal... Ik ga zeker ook keertje naar die Aloe Vera Plantage.. En de struisvogel farm.. Maar wanneer dat weet ik nog niet.. Ik hou het op het ogenblik toch nog bij het duiken.. Dat trekt me echt enorm. Moet je ook doen... Kunnen we keertje samen gaan.
Kuszz Nance -
05 Oktober 2006 - 06:06
Bettie:
In die korte tijd dat je op Curacao bent heb je al veel meegemaakt, gezien en gedaan. Je geniet dus wel. Leuk die foto's zo kunnen wij ook meegenieten. De jeep brengt herinneringen op aan de Dom. Republiek. Voor Diliana mogen de maanden wel wat sneller gaan. ik wens je nog veel plezier en werkervaring toe. -
05 Oktober 2006 - 17:05
Opa En Oma V Kempen:
He melvin,
jouw computer maakt overuren.. Wat een verhalen,wat een getik.Toch missen we wat... Mis je ons niet? Of heb je daar een andere leuke opa en oma?(hahah) Veel plezier.
De prut!! -
05 Oktober 2006 - 17:07
Diliana:
wat schattig. Die babystruisvogel bedoel ik dan he... haha. Je staat er leuk op. kussies dil -
06 Oktober 2006 - 08:12
Joyce Broekers:
Heej Melvin, wat gaaf dat je daar zit joh. Dat wist ik helemaal niet. Je verhalen klinken leuk en je foto's zijn gaaf!!zo te zien een hele gave tijd!!!
geniet ervan en we spreken elkaar snel weer in de intersport!haha..
gr Joyce Broekers -
14 Oktober 2006 - 22:35
Pindaman!:
Mel, leuk dat je me aanmoedigde op "de cliff", maar waar zijn mijn ..... slippers!!!!!!!!!
Nou als je ooit nog bij Playa Forti op Banda Bou bent, zoek ze even of ga het aan de lokale bevolking vragen.
Gezocht:
Blauwe Adidas slippers
Massage nopjes aan de binnenkant
waarde : 29 euro
Beloning: niets
En Mel, graag voor Kerstmis!
E