Tour Noord - Oost Curaçao - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melvin Mijnten - WaarBenJij.nu Tour Noord - Oost Curaçao - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melvin Mijnten - WaarBenJij.nu

Tour Noord - Oost Curaçao

Door: Melvin Mijnten

Blijf op de hoogte en volg Melvin

26 September 2006 | Nederland, Amsterdam

Zondag 24 September; na heerlijk uitgeslapen te hebben pakten we in de middag de auto om wat van de Noord en Oost kant te zien. Wij reden op de ringweg langs “Schottegat" en dan zie je dat Curaçao ook een industriële omgeving kent. Dit staat in schril contrast met de witte stranden en palmbomen die je normaal gewend bent op Curaçao. Bij “Biesheuvel” sloegen we af richting Santa Rosa / Montana. Het is leuk om door de woonwijken heen te rijden en de verschillen te zien met betrekking tot Otrobanda en Punda. Onderweg kwamen wij nog een oude brandweerwagen tegen die hier altijd werd gebruikt.

Na een beetje rondgekeken te hebben in deze hoek reden wij via Koraal Tabak naar Playa Kanoa (het enigste strand aan de Noordkant). Het water is hier erg ruw en een aantal surfers wagen het om over de hoge golven te glijden. Het strand ligt in een soort baai, maar nodigt niet echt uit om daar te zwemmen. Wat me opviel is dat er voornamelijk lokale mensen op het strand te vinden zijn.

Op de terugweg stopten wij bij het voetbalstadion; “Ergilio Hato”. Via het sportcomplex “Sentro Deportivo Korsou” kwamen we binnen. Eerst liepen wij langs het wedstrijd-zwembad en een volleybalhal, het sportcomlex zag er professioneel uit. Aangezien wij erg nieuwschierig zijn kwamen we toch nog in het voetbal stadion terecht, via de gang waar alle kleedkamers gevestigd zijn. Een aantal maanden geleden heeft FC Groningen hier een paar wedstrijden gespeeld tegen onder andere de Suriprofs. Op het moment dat wij binnen waren konden we nog meekijken met een voetbalwedstrijd die op dat moment bezig was. Echt topvoetbal was het niet te noemen, maar wel leuk om meegemaakt te hebben. Nadat we genoeg hadden gezien liepen we terug naar de volleybalhal om een paar sets te volgen. Hier lag het niveau duidelijk hoger en zagen we een aantal fanatieke Antilianen die voor elke bal gingen. Rond een uur of zeven in de avond begon het alweer donker te worden en wij vervolgden onze weg naar huis.

• 27 September 2006 - 01:15

Erik (pinda):

Hey Mel, je beschrijft alles aardig gedetailleerd. Leuk man!

Ik vind het ook een hele prestatie; bergbeklimmen op badslippers haha. Wie is de man Mel??

• 27 September 2006 - 08:54

Ans:

Melvin dat was weer een mooi verhaal en foto's.En die manErik pinda op die badslippers heeft hij spierpijn of was hij getraind?Groetjes Pap Mam sharon

• 27 September 2006 - 11:30

Dinetje:

Ha die Melvin!

Echt mooie verhalen! En de foto's zijn nog veel mooier! Elke middagpauze check ik ff je weblog hier op het notariskantoor!

• 27 September 2006 - 17:03

Steef:

He billy,
    Het ziet er heel gaaf uit en super dat duiken enzo.Mooie foto,s het zal zeker wel een land zijn waar je alles kan doen.
    He geniet ervan en spreek je wel weer in NL
    mzzl

• 28 September 2006 - 08:31

Marina:

Hey mel, bedankt voor je mailtje terug! Het weer hier is nu om te huilen dus geniet er maar van daar.Ik heb nu nog zomervakantie maar moet er maandag weer aan geloven. Echt leuk om alle verhalen te lezen en foto's te zien! Liefs Mar

• 28 September 2006 - 11:36

Diliana:

Hey lieverd,
    ik ben vandaag vrij. wat een heerlijk weertje. Het is hier 26 graden.Ik heb alleen niet zoveel te doen. Heb de ramen maar gelapt voor ma, haha. Ik hoop je snel weer te spreken..hou van je. dikke kus je weespermopje

• 03 Oktober 2006 - 16:35

Osman:

Melvin,

Ik vind knap dat Curaçao jou heeft uitgedaagd. Leuk verhaal en foto's geplaats.

Ik wens jullie heel veel succes!

Verslag uit: Nederland, Amsterdam

Bon bini!

Melvin Mijnten

Teatro Luna Blou
Havenstraat 2-4 (Entrance on de Rouvilleweg)
Otrobanda, Curaçao

Catamaran zeilen - Klein Curaçao

15 Januari 2007

Terugblik week 19 - Curaçao
Melvin

Bon bini! tijdens mijn stageperiode bij "Teatro Luna Blou" in Curaçao (Willemstad) heb ik een web-log, waar ik mijn ervaringen en belevenissen neerzet. Melvin Mijnten --------------------------------------- Teatro Luna Blou Havenstraat 2-4 (Entrance on de Rouvilleweg) Otrobanda, Curaçao Phone: 005999 - 4622209 Fax: 005999 - 4623426 Website: www.lunablou.org Email: info@lunablou.org --------------------------------------- Woonadres / Postadres Melvin Mijnten Yatobacoweg 20a (Otrobanda) Willemstad, Curaçao Mobiel: 005999-6755152 Mobiel: 06-44630790 Verder ben ik van 08:00-17:00 uur (houd rekening met 6 uur tijdsverschil) telefonisch bereikbaar op me werk. Mocht iemand post willen sturen, doe dit dan niet meer na 5 januari 2006. Gezien het feit dat de postbodes hier wat langzamer lopen dan in Nederland. --------------------------------------- Het Eiland Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en het middelste van de Benedenwindse Eilanden. Het heeft een oppervlakte van 444 m2, het is 61 kilometer lang en het smalste deel is zo'n 5 kilometer breed, het breedste 13 kilometer. Het ligt 70 kilometer van het Zuid-Amerikaanse Venezuela. Op Curaçao wonen ruim 133.000 mensen, maar dat cijfer kan vanwege (tijdelijke) emigratie (bijvoorbeeld door studenten) schommelen. De laatste jaren komen er meer Antillianen terug naar hun eiland dan dat er naar Nederland vertrekken. De hoofdstad van Curaçao en van de Nederlandse Antillen is Willemstad, ook de enige stad op het eiland.

Actief sinds 01 Sept. 2006