Grotten van Hato - Sheta Boca - Pagaraparty - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melvin Mijnten - WaarBenJij.nu Grotten van Hato - Sheta Boca - Pagaraparty - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melvin Mijnten - WaarBenJij.nu

Grotten van Hato - Sheta Boca - Pagaraparty

Door: Melvin Mijnten

Blijf op de hoogte en volg Melvin

02 Januari 2007 | Nederland, Amsterdam

Zaterdag 30 december; natuurlijk moest het laatste weekend van het jaar nog even met een actieve dag worden afgesloten. In de middag gingen we eerst naar de grotten van Hato, oftewel; “Kueba di Hato” op zijn Antiliaans. Ooit was het de schuilplaats van weggelopen slaven van plantage Hato, nu is het een populaire attractie voor de toeristen. Na een klein kwartier wachten mochten we al met de gids mee en kregen wij een privé rondleiding door de grotten. Het leek wel een beetje op de “grotten van Han” in België, alleen was dit wel iets kleiner. Maar zeker niet minder mooi, want met die belichting blijft het een prachtig gezicht. Onderweg mochten er geen foto’s gemaakt worden, maar omdat mijn flits op de camera toch defect is kon ik dit zonder problemen doen. In de grot zelf zagen we de groeiende “stalactieten” en “stalagmieten”, een onderaards meer en een kleine waterval. We liepen ook nog door een speciale kamer met honderden vleermuizen, die op een enkeling na overdag gewoon slapen. Na de rondleiding moesten we weer 49 treden naar beneden lopen, en konden we nog even over “vliegveld Hato” heen kijken. Beneden tegen de rotswand hadden ze nog een grote kooi met een aantal landschildpadden.

Daarna reden we door “Shete Boca” park, aan de (ruige) noordkant van het eiland. Laurens was daar nog niet eerder geweest en Jan en ik waren benieuwd of we dit keer wel in de grot konden. Bij “Boca Pistol” kwam Laurens iets te dichtbij, en na nog geen twee minuten was hij dan ook zeiknat. We hebben ook weer even bij “Boka Kalki” schelpen gezocht en op het einde de onderaardse grot “Boca Tabla” bezocht. En nu stond het water een heel stuk lager dan de vorige keer. Het bordje was welliswaar nog niet weg gehaald, maar wederom hield ons dit niet tegen. En vandaag konden we helemaal tot beneden in de grot komen, waar je normaal ook kunt staan.

Op de terugweg reden we even langs de Surinamer, want daar kun je gewoon heerlijke Surinaamse Bami halen voor maar Nafl. 6,50. We hadden de planning om in de avond bij Mambo Beach te gaan volleyballen, maar omdat een lichtmast defect was ging dit sportieve evenement niet door. Dus reden we na een welverdiende douche door naar de “Pagaraparty” bij “de Heeren”. De opkomst was echt groot te noemen, dus onze auto hadden we al twee straten eerder achtergelaten. Op het podium stonden drie dames behoorlijk uit de maat te dansen, maar dat mocht de pret niet drukken. Want er hing echt een gezellige sfeer, met zo nu en dan wat vuurwerk tussendoor. José en Marga van LUV stonden ook nog een hele tijd naast ons van het feest te genieten. Alleen Patty Brard ontbrak, maar die zal halfverwege wel dronken naar huis gegaan zijn. Om de laatste zaterdagavond van dit jaar nog in stijl af te sluiten reden we door naar “Campo Alegre”. Dat is een soort Center Parcs met allemaal Colombiaanse dames die geen woord Engels kunnen. Na een paar biertjes aan de bar en een rondje door het park reden we weer richting huis.

• 04 Januari 2007 - 14:24

Pinda:

Waren er leuke activiteiten in de Antilliaanse Center Parcs?
    Zijn er veel overeenkomsten of is het een ander soort recreatieoord? Nog wezen zwemmen? Hahahaha

• 04 Januari 2007 - 21:43

Gert Mol:

Melvin, ik hoop dat ze de Certer Parcs in Nederland net zo gaan exploiteren als Campo Alegre op Curaçao. Zal zeker nog meer bezoekers trekken .... stouty .... !!

Verslag uit: Nederland, Amsterdam

Bon bini!

Melvin Mijnten

Teatro Luna Blou
Havenstraat 2-4 (Entrance on de Rouvilleweg)
Otrobanda, Curaçao

Catamaran zeilen - Klein Curaçao

15 Januari 2007

Terugblik week 19 - Curaçao
Melvin

Bon bini! tijdens mijn stageperiode bij "Teatro Luna Blou" in Curaçao (Willemstad) heb ik een web-log, waar ik mijn ervaringen en belevenissen neerzet. Melvin Mijnten --------------------------------------- Teatro Luna Blou Havenstraat 2-4 (Entrance on de Rouvilleweg) Otrobanda, Curaçao Phone: 005999 - 4622209 Fax: 005999 - 4623426 Website: www.lunablou.org Email: info@lunablou.org --------------------------------------- Woonadres / Postadres Melvin Mijnten Yatobacoweg 20a (Otrobanda) Willemstad, Curaçao Mobiel: 005999-6755152 Mobiel: 06-44630790 Verder ben ik van 08:00-17:00 uur (houd rekening met 6 uur tijdsverschil) telefonisch bereikbaar op me werk. Mocht iemand post willen sturen, doe dit dan niet meer na 5 januari 2006. Gezien het feit dat de postbodes hier wat langzamer lopen dan in Nederland. --------------------------------------- Het Eiland Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en het middelste van de Benedenwindse Eilanden. Het heeft een oppervlakte van 444 m2, het is 61 kilometer lang en het smalste deel is zo'n 5 kilometer breed, het breedste 13 kilometer. Het ligt 70 kilometer van het Zuid-Amerikaanse Venezuela. Op Curaçao wonen ruim 133.000 mensen, maar dat cijfer kan vanwege (tijdelijke) emigratie (bijvoorbeeld door studenten) schommelen. De laatste jaren komen er meer Antillianen terug naar hun eiland dan dat er naar Nederland vertrekken. De hoofdstad van Curaçao en van de Nederlandse Antillen is Willemstad, ook de enige stad op het eiland.

Actief sinds 01 Sept. 2006