Verjaardag op Curaçao!
Door: Melvin Mijnten
Blijf op de hoogte en volg Melvin
21 December 2006 | Nederland, Amsterdam
Dus reden we gezamenlijk naar “Atlantis Diving” om onze duikspullen op te halen. Daar aangekomen werd ik meteen gefeliciteerd door de eigenaren van de duikschool, en na een bak koffie reden we richting “Captain Goodlife” waar ik mijn eerste bootduik zal gaan maken. Juni Obersi is zijn echte naam en woont in een hutje aan het water bij “Playa Santa Cruz” samen met zijn vrouw en kinderen. Rond half elf kwamen wij bij hem aan en Laurens bood hem een sigaretje aan, zijn opvolgende vraag was of hij ook geen jointje bij zich had. Echt een markante persoonlijkheid, maar je kan zeker met hem lachen. Niet veel later zaten we dan toch op de boot met onze duikuitrusting, en bracht hij ons naar “Mushroom Forest”. Marco Borsato en DJ Tiësto zijn voorgangers die hier ook een keer gedoken hebben met Capain Goodlife. Wat was dat een fatastische plek, de mooiste duik tot nu toe. Ik heb daar dan ook alles gezien wat ik in alle twintig duiken bij elkaar gezien had. Het begon al met een school van zeker 40 Barracuda’s die in een rondje om ons heen zwommen, echt een geweldig gezicht. Ook kwamen we twee kleine “mini walvisjes” tegen, want in de boeken is een benaming niet terug te vinden. Natuurlijk ook nog een schildpad gezien, kreeften en een hoop blauwe vissen, wat de duik helemaal compleet maakte. Daarna bracht hij ons nog even naar de blauwe kamer (“The Cave”). Waar we in een grot konden duiken, dat was echt mooi. Na ongeveer vijftien minuten gingen we weer naar zijn huis met de speedboot. Daar dronken we nog even wat om ons klaar te maken voor de tweede duik van vandaag.
Op een kleine afstand van “Santa Cruz” kwamen we aan bij “Playa Jeremy”. Deze tip kregen we van de eigenaar van Atlantis Diving, en een mooie duikplek was het zeker. Tijdens de duik zelf weer veel tropische vissen en grote kreeften gezien, halfverwege hebben we nog gevoetbald onder water, want daar kwamen we een gezonken voetbal tegen. Een grijze waterslang met fel gele stippen was ook heel apart, deze had ik namelijk nog niet eerder gezien. Ook de bekende biermerken op dit eiland waren onder het water vertegenwoordigd met lege blikjes; Polar, Heineken en Amstel. Van Laurens kreeg ik nog een mooie koningsschelp die hij had gevonden. Op het einde van de duik zagen we ook nog een hele grote Koningsschelp van zeker 60 centimeter groot inclusief bewoner.
Onderweg naar onze volgende duik kwamen we langs een geweldig uitzichtpunt over de “Santa Martha Baai” waar wij even moesten stoppen. Hierna reden we door naar “Sunset Waters - Beach Resort”, in de buurt van de plaats “Soto”. Dit was onze derde en laatste duik van vandaag en mijn 23e gelogde duik op mijn 23e verjaardag. Net voordat ik ging duiken werd ik nog even gebeld door mijn ouders, die al een aantal keren hadden proberen te bellen. Maar toen lag ik steeds onder water, echt heel leuk dat ik ze toch nog even heb kunnen spreken! Ze hadden voor mij een plaatje (Marco Borsato - “Rood”) aangevraagt bij Radio Dolfijn FM. Deze werd rond elf uur in de ochtend voor mij gedraaid, echt jammer dat ik dat gemist had. Maar wel heel tof dat ze dat gedaan hadden voor mij.
Nadat we de duikuitrusting weer hadden aangedaan en de Buddy check hadden uitgevoerd, was het tijd om naar de “Airplaine Wreck” te gaan. En deze tref je al snel in het begin van de duik aan. Groot is het vliegtuig niet, maar wel heel leuk om gezien te hebben. Alleen het frame is nog zichtbaar en de twee vleugels liggen er niet ver vandaan. Tijdens deze duik zagen we nog een hele dikke Barracuda, en twee grote kreeften. Verder heb ik nog tijdens het duiken een hele mooie koningsschelp gevonden en nog 5 andere schelpen. Bij zonsondergang kwamen we weer boven water, en wat een geweldig uitzicht was dat. Een prachtig cadeau als afsluiting van de duik op mijn verjaardag. In het donker reden we weer terug richting de Yatobacoweg en onderweg belde mijn vriendin nog even om mij persoonlijk te feliciteren.
We kwamen wat later dan gepland thuis, maar op de Antillen hoef je eigenlijk niet te plannen. Maar gelukkig hadden de buren de BBQ al aangestoken die ik had geregeld voor al mijn stage collega’s en natuurlijk meneer Dé. Echt geweldig om op je verjaardag in december buiten in de tuin te kunnen BBQ-en met je teenslippers aan. Van mijn collega’s kreeg ik een professionele Scubapro duikbril. Dit was precies de duikbril die ik graag had willen hebben, maar even had uitgesteld omdat ik het geld nodig had. Om de verjaardag af te sluiten gingen we nog naar “Ay Caramba”, waar reggeaband “The Lions” zorgde voor een goede sfeer.
Ik kan echt terug kijken op een fantastische verjaardag wat ik nooit meer zal vergeten. Nogmaals bedankt collega’s, echt een gaaf cadeau! En natuurlijk bedankt voor de leuke verjaardagskaarten die ik heb mogen ontvangen vanuit het koude Nederland.
24 December 2006 - 07:05
Bettie:
Wat een beleving op je verjaardag. Echt een om nooit meer te vergeten!!!!
Maar het appeltaartje was ook lekker haha. Verschil moet er zijn natuurlijk. Fijne Kerstdagen en duik ze.!!! groetjes vanuit Weesp -
24 December 2006 - 13:38
Phammetje:
Hey Mel,
Ik was even je foto's aan 't bekijken. Dat is nl. al een tijdje niet gebeurd. De afgelopen weken ben ik bezig geweest met de 'Victory Outreach kerk Rotterdam' om een kerstfeest voor minderbedeelden: verslaafden, prostituees, daklozen etc. te organiseren. De bedoeling is dat deze mensen opgevangen worden en na een rehabilitatieproces weer in de maatschappij terugkomen. Het project was erg geslaagd! Dus na enige weken afwezigheid, bezoek ik nu weer ff je site.
Ik stuitte op een foto met pinguïns. Heb je die vogeltjes er dan eindelijk toch op gekregen of heb je de de hoop opgegeven en de foto's bewerkt of laten bewerken? Hahahahaha!
Daarna zag ik foto's met Djuni Obersi. Leuk man! Ik wachtte al op die foto's. Je zou er toch veel eerder heengaan? Maar ja, alles gaat daar op een Antilliaans tempo hé bij 'jullie'. Hahaha.
Je site is ook bewerkt zie ik, die dia's zijn een stuk handiger!
Nou ik wens je fijne kerstdagen en een gelukkig 2007. Drink er maar één of twee voor mij. Op mij kan niet, want mijn portemonnee ligt hier. Die moet nog ff ontdooid worden. Ik weet niet eens of er nog wat in zit joh. Dus opsturen gaat op dit moment niet, plus de PTT (op Curacao) doet er langer over. Dus geen traktatie met kerst. Dan volgend jaar maar hahah!
Het ga je goed...
Erik (pinda) -
24 December 2006 - 17:23
Stefan:
he bally, nog gefeliciteerd met je verjaardag -
24 December 2006 - 18:59
Ans:
Zo te zien heb je een fijne verjaardag gehadt.
Melvin hele fijne Kerstdagen met je collega`s.Groetjes Pap Mam Sharon -
26 December 2006 - 09:41
Arnaud:
Hey kerel nog gefeliciteerd met je verjaardag en hele fijne feestdagen nog en daarna is het aftellen begonnen. Groeten Arnaud en Martha