Terugblik week 10 - Curaçao - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melvin Mijnten - WaarBenJij.nu Terugblik week 10 - Curaçao - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Melvin Mijnten - WaarBenJij.nu

Terugblik week 10 - Curaçao

Door: Melvin Mijnten

Blijf op de hoogte en volg Melvin

13 November 2006 | Nederland, Amsterdam

Dinsdag 7 november; ondanks de drukte op kantoor was er toch nog even tijd om samen met Glen Faria bij de Gouveneur te kunnen lunchen. In de avond reden we met een aantal collega’s naar “Centrum Supermarket”, maar deze was al een half uur eerder dicht dan gepland. Toen hadden we de “BBQ avond” maar verschoven naar woensdag. Op de parkeerplaats kwamen wij de Ferrari tegen die in de speelfilm “De Dominee” voorkwam, met de kogelgaten aan de bestuurders zijde. Hij was net overgekomen uit Nederland en word weer helemaal opgeknapt. Na een kort praatje met de nieuwe eigenaar reden we weer terug en haalden allemaal bij “The New World” maar een menu.

Woensdag 8 november; we reden zoals elke ochtend langs het Brionplein en zagen alweer een groot cruiseschip liggen voor het theater. Ditmaal was het de “Jewel of the Seas”. Met zelfs 5 liften aan de zijkant van het schip, dat had ik nog nooit gezien. Het schip heeft een capaciteit van 2.501 passasiers en rond de 1.500 personeelsleden. Wat later op de ochtend was ik net even met Dana in gesprek op het kantoor, en we hoorden een behoorlijke klap voor de deur van het theater. Weer een ongeluk, maar dit keer kwam er een taxibus vanuit de andere uitrit uitrijden. In de pauze reed ik samen met Laurens naar de eerste bocht van de hoge “Julianabrug”, om daar de auto neer te zetten en lopend onze weg te vervolgen naar de top van de brug. Natuurlijk is dit verboden, maar vanaf week 1 keken wij elkaar aan om deze uitdaging toch een keer aan te gaan. En vanaf de brug heb je een heel mooi uitzicht over Willemstad en natuurlijk het theater. Met onder ons de St. Annabaai en voor ons het grote Cruiseschip, we hadden dan ook een aantal mooie foto’s kunnen maken. Rond vijf uur vertrok het cruiseschip weer naar een andere bestemming. En vanaf onze veranda thuis zag ik hem 40 minuten later midden op de Caribische zee varen. Aangezien we een avond eerder de BBQ moesten uitstellen, kon er vanavond dan eindelijk weer hamburgers en sate worden warm gemaakt op de BBQ. Het was zoals altijd weer een hele gezellige avond.

Donderdag 9 november; er was weer veel te doen op me werk, maar heb dat liever dan dat ik de hele dag om me heen zit te kijken. In de pauze reed ik even naar Atlantis Diving om mij weer op te geven voor een vervolgcursus van het duiken; “Advanced Open Water Diver”. Hiervoor zal ik de “navigatieduik en diepeduik” plus drie adventure duiken moeten doen om mijn volgende brevet te behalen. Met dit brevet mag ik dan 30 meter diep in plaats van de maximum 18 meter, wat ik nu mag. Dus voor aanstaande zondag had ik al een afspraak gemaakt om samen met Laurens de navigatieduik te doen. Dinsdagavond hadden wij de “nachtduik” gepland als adventure duik, dat lijkt me echt heel gaaf in het donker. Ik heb ook maar meteen het nieuwe boek meegenomen die ik moet leren voor de duiken.

Vrijdag 10 november; in de ochtend heb ik gekeken naar de voorstelling “Foi skochi di Mama”, waarin schoolkinderen werden voorgelicht over algemene onderwerpen. De breakdance act die twee jongens deden was echt heel tof om te zien. Na mijn werk bleef ik nog even bij het kantoor om me web-log bij te werken. Daarna reed ik weer naar huis om de theorie van de navigatieduik door te nemen.

• 20 November 2006 - 02:23

Lbx:

new world = niet verkeerd!

• 20 November 2006 - 19:18

Hondeveld:

Leuk bootje, kan helaas niet hier in het kanaal. 30m diepduiken hoef niet, de vijvers hier zijn maar max. 2 meter diep. Hoe is het met Diliane, alles goed?

• 21 November 2006 - 08:40

Diliana:

Hey opa en oma hondeveld,
    ik doe het maar ff zo.. Met mij gaat het goed hoor. Ik mis Mel natuurlijk wel. De eerste paar weken waren het ergste. Nu is het aftellen. Nog 8,5 week en dan zie ik hem eindelijk weer. Wat een leuke reacties geven jullie elke keer!! groetjes Diliana

• 21 November 2006 - 09:37

H.j.pas@saxion.nl:

Ha die Melvin,
    wat een prachtige weblog. Ik heb weliswaar niet alles gelezen, maar het maakte wel een goede en gedegen indruk op me. Ik had ook niet anders van je verwacht!
    Ik ben naar de stage-terugkomdag geweest en heb daar een mooie tijd gehad. Ik ben dus ondertussen weer begonnen met (een aantal uren per week te) werken. Het gaat dus redelijk goed met me, eigenlijk beter dan verwacht. En zoals ik in je weblog kan zien gaat het ook goed met jou. Wat willen we nog meer. Succes en tot eind januari.
    Hento

• 21 November 2006 - 11:34

Anno:

hi Melvin, je site eens doorgeneusd. Heb erg met je te doen. Tsjonge wat een ellendig bestaan, wat een guur klimaat.

Alle gekheid op een stokje, je hebt het duidelijk erg naar de zin.
    Geniet er van. Ik heb zojuist de notulen van de vergadering van gisteravond naar je verzonden. De laatste tijd hebben we geen reactie van je gehad, dus de vraag is of je nog via het ons bekende mailadres bereikbaar bent.

Nog 2 1/2 maand? Of ben je van plan je daar definitief te vestigen?
    Maak er wat leuks van.
    Groeten van Oranje

Verslag uit: Nederland, Amsterdam

Bon bini!

Melvin Mijnten

Teatro Luna Blou
Havenstraat 2-4 (Entrance on de Rouvilleweg)
Otrobanda, Curaçao

Catamaran zeilen - Klein Curaçao

15 Januari 2007

Terugblik week 19 - Curaçao
Melvin

Bon bini! tijdens mijn stageperiode bij "Teatro Luna Blou" in Curaçao (Willemstad) heb ik een web-log, waar ik mijn ervaringen en belevenissen neerzet. Melvin Mijnten --------------------------------------- Teatro Luna Blou Havenstraat 2-4 (Entrance on de Rouvilleweg) Otrobanda, Curaçao Phone: 005999 - 4622209 Fax: 005999 - 4623426 Website: www.lunablou.org Email: info@lunablou.org --------------------------------------- Woonadres / Postadres Melvin Mijnten Yatobacoweg 20a (Otrobanda) Willemstad, Curaçao Mobiel: 005999-6755152 Mobiel: 06-44630790 Verder ben ik van 08:00-17:00 uur (houd rekening met 6 uur tijdsverschil) telefonisch bereikbaar op me werk. Mocht iemand post willen sturen, doe dit dan niet meer na 5 januari 2006. Gezien het feit dat de postbodes hier wat langzamer lopen dan in Nederland. --------------------------------------- Het Eiland Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en het middelste van de Benedenwindse Eilanden. Het heeft een oppervlakte van 444 m2, het is 61 kilometer lang en het smalste deel is zo'n 5 kilometer breed, het breedste 13 kilometer. Het ligt 70 kilometer van het Zuid-Amerikaanse Venezuela. Op Curaçao wonen ruim 133.000 mensen, maar dat cijfer kan vanwege (tijdelijke) emigratie (bijvoorbeeld door studenten) schommelen. De laatste jaren komen er meer Antillianen terug naar hun eiland dan dat er naar Nederland vertrekken. De hoofdstad van Curaçao en van de Nederlandse Antillen is Willemstad, ook de enige stad op het eiland.

Actief sinds 01 Sept. 2006