“PADI Open Water Diver - Brevet” behaald!
Door: Melvin Mijnten
Blijf op de hoogte en volg Melvin
31 Oktober 2006 | Nederland, Amsterdam
Zondag 29 oktober; bij aankomst eerst even de setjes klaargemaakt voor alweer mijn laatste duik. Want na deze duik zal ik in combinatie met het theorie examen mijn PADI duik brevet gaan halen. Nadat wij alles hadden klaargelegd behandelen we de vragen van hoofdstuk 5 en de laatste stappen van de tabel. Tijdens deze duik ging Niels met ons mee, mijn Buddy was Judith. We reden met de pick up naar de “Director’s Bay”, het was echt een “strand” met alleen maar stenen. Hier oefenden we nog even een gecontroleerde noodopsteiging. Even het masker af onder water en weer opzetten, hoeveren (zweven met neutraal drijfvermogen). Tijdens deze oefeningen zwom tot twee keer toe een Baracuda met zijn mooie tandjes op een zeer korte afstand langs ons heen. Na deze oefeningen was het tijd om te gaan duiken en heb een diepte bereikt van 20 meter. Het mooie aan deze baai was dat je na ongeveer 10 meter vanaf de kant boven een afgrond zweefde, waar wij naar beneden gingen. Ik heb zelfs nog met een schildpad gezwommen die wij daar tegen kwamen, op nog geen meter onder mij keek hij rustig om zich heen en met een relaxe slag zwom hij door het water. Het was echt een hele mooie duikplek, zeker een van de mooiste tot nu toe. Bij terugkomst even de lunch gepakt en naar het leslokaal gelopen voor het theorie examen. Ik moest 50 vragen beantwoorden en daarvan mochten er maximaal 12 fout beantwoord worden. Met slechts 4 foutjes zat ik dus ruim binnen die marge. En ik had alle duikoefeningen met succes afgerond, dus ben geslaagd voor mijn “PADI Open Water Diver - Brevet”! Natuurlijk moest er ook nog even gelogd worden, dus deden we dat meteen even; 18 meter in plaats van 20 meter. Omdat 18 de eigenlijke maximum is voor een PADI duik brevet.
Nadat alles geregeld was ben ik samen met Jan naar Daaibooibaai gereden om nog even te relaxen dit weekend. Net voor deze baai reden we een weg omhoog richting “Habitat Curacao Resort” voor een mooi uitzicht over “St. Willibrordus” en “Jan Kok”. Bij Daaibooibaai aangekomen zijn we even wezen snorkelen en tot twee keer toe stond ik oog in oog met een waterslang. Toen zijn bek open ging en de tandjes kon tellen, ging ik maar iets naar achteren.
02 November 2006 - 14:32
Gert Mol:
Van harte gefeliciteerd Melvin.
Leuk....nu kun je ervaren dat Curaçao onderwater net zo mooi is als erboven. Blijven genieten knulletje.....nog ff en dan kun je weer sneeuwballen draaien...
02 November 2006 - 23:30
Twaggy:
congratz m8
niet verzuipen he?:P -
10 November 2006 - 23:25
Erik:
Heeeeeeeeeeeeeeey Mel,
Nu je toch je brevet hebt, kun je niet gelijk even een paar Adidas slippers gaan opduiken. Heb je tenminste een extra doel om te duiken. Je weet het hé, blauw-witte Adidsjes maat 40. En laat het vooral niet om diep tussen al het koraal te zoeken...
En als je nog een aantal haaien tegenkomt, doe ze maar de groeten van me.
Ik heb gisteren contact gehad met het stagebureau. In maart zit ik weer op het mooie, zonnige eiland! -
10 November 2006 - 23:41
Erik:
Mel schiet eens op met die updates. Moet het nu echt op een Antilliaans tempo. Sjone jonge, keek er al een aantal dagen naar uit. hahahahah.
17 November 2006 - 22:53
Lianne:
Sjezus... toch jammer dat ik mn duikbrevet niet heb gehaald... klinkt allemaal wel super.. Maar ja, duiken in NL houdt natuurlijk al snel op in Zeeland.. ach wie weet komt het er in de toekomst nog eens van. Blijf lekker duiken, zie de foto's wel !!