Duiken bij “Atlantis Diving - Curaçao”
Door: Melvin Mijnten
Blijf op de hoogte en volg Melvin
24 Oktober 2006 | Nederland, Amsterdam
Zondag 22 oktober; rond dezelfde tijd als een dag eerder zijn we weer aanwezig bij “Atlantis Diving”. Ook vandaag stonden er twee duiken gepland. We begonnen deze dag weer met een instructie video hoofdstuk 3. Vervolgens gingen we het water in om de oefeningen uit te voeren; elkaar op drie verschillende manieren verslepen als er een duiker vermoeid of bewusteloos is. Technieken aangeleerd om kramp te verwijderen als dit mocht voorkomen tijdens het duiken. Een minuut lang ademen uit een afblazende automaat (lucht toevoer blijf constant doorgaan). Onder water het “zweven” op je getest. We hebben ook nog een gecontroleerde zwemmende noodopsteiging toegepast, waarbij we dit horizontaal in plaats van verticaal hadden uitgevoerd. Het masker afgedaan onder water en weer via de neus gevuld met lucht. Onder begeleiding van de instructeur werd de kraan voor lucht toevoer dichtgedraaid en wanneer je het teken “geen lucht meer” aangaf werd de kraan weer opengedraaid. In het begin was ik hier een beetje huiverig voor, maar de oefeningen vielen mij honderd procent mee. En alles verliep perfect, we kregen complimenten dat wij alle oefeningen zo snel wisten op te pakken. Aangezien deze oefeningen (met name de afblazende automaat) veel meer lucht kostte hadden we nu wat minder tijd om verder te duiken. Na de derde (niet gelogde duik omdat het een trainingsduik was) gingen we weer lunchen op het terras buiten bij “Atlantis Diving”. Natuurlijk moest alles eerst weer met zoet water worden afgespoeld omdat zout water niet bevordelijk is voor de duikuitrusting. Ook nu moesten wij de gehele uitrusting weer klaarleggen voor de volgende duik. Hierna maakte ik de quiz vragen van hoofdstuk 3, met slechts twee foutjes scoor ik nog steeds erg goed met mijn testjes. Na de lunch legden we alle duikuitrusting in de pick-up om vervolgens naar de Vaersenbaai te rijden waar ik mijn tweede duik heb gelogd. Het was echt fantastisch om hier te mogen duiken. Ik heb bij deze baai meer verschillende soorten koraal gezien ten opzichte van “Atlantis huisrif”. Wat mij vooral opviel was het paarse koraal. Ook hier heb ik weer weer veel verschillende tropische vissen gezien, en zag ik nog een aantal andere aparte vissen die ik nog niet eerder ben tegengekomen op Curaçao. Wat ik ook wel gaaf vond is dat je een flinke donkere afgrond inkijkt waar je de bodem niet meer kan zien. Wij gingen tot een diepte van 12 meter en zwommen langs het prachtige rif. Bij mijn duiken volgend weekend zal ik tot een diepte van 18 meter gaan. Rond een uur of half vijf reden we weer richting “Atlantis Diving” om de dag af te ronden. Ik kijk terug op een inspannend weekend, maar wat vooral enorm veel indruk op mij heeft gemaakt.
28 Oktober 2006 - 03:03
LBX:
Hey Melvin,
Wie nu nog niet precies weet hoe je je duikbrevet moet halen, moet ons maar nadoen en het zelf ondervinden! Duidelijk en vooral compleet verhaal! -
28 Oktober 2006 - 09:51
Hondeveld ( O+O ):
Zo te zien beleef je van alles en heel veel mooi's Ik hoop niet dat wij ook gaan duiken want dat is dan niet zo best,(met het vliegtuig) wel te verstaan. Maar genieten zullen we zeker wel Adieu. -
28 Oktober 2006 - 10:18
Marina:
Hey Mel, zo te zien heb je het nog steeds erg naar je zin, houden zo! Ziet er wel goed uit daar.. Wat leuk dat je bent gaan duiken! Goede duikschool. Geniet ervan!! Liefs Mar -
30 Oktober 2006 - 15:39
Bettie:
GEFELICITEERD met je duikbrevet!!! Goed hoor en zo snel gehaald. Nu dus een andere wereld bekijken en jou kennende veel foto's maken. Doe voorzichtig en veel plezier nog. -
30 Oktober 2006 - 18:39
Diliana:
Hey lieverd, gefeliciteerd!! Ik ben echt blij voor je. Heb het hele weekend aan je gedacht, maar wist wel dat je het zou halen.. xxxx diliana -
31 Oktober 2006 - 00:17
Erik:
Leuk man!
Ik van Mikey gehoord dat je 'm ff gesproken hebt. ja, wie weet ben ik voor mijn volgende stageperiode weer op Korsou!
Geniet van je tijd op het eiland en laat me binnenkort weten hoe de comedy-avonden met Najib zijn verlopen. Ik ga op 11-11 naar zijn collega's toe in het Rotterdamse 'Zuidplein theater', waar als het goed is 'Breakfast @ Oranje ook speelt binnenkort.
Mzzzzl,
E
PS: Heb je al een telefoontje gekocht, of ben je weer voor niks naar de 'Phone house' geweest haahaha?