Stageplek op Curacao! - Reisverslag uit Lazise, Italië van Melvin Mijnten - WaarBenJij.nu Stageplek op Curacao! - Reisverslag uit Lazise, Italië van Melvin Mijnten - WaarBenJij.nu

Stageplek op Curacao!

Door: Melvin Mijnten

Blijf op de hoogte en volg Melvin

20 Juli 2006 | Italië, Lazise

Na ruim 20 sollicitatie brieven (en zelfs e-mail's naar locale radio station's) kom ik tot de ontdekking dat de respons niet is zoals ik had willen zien. Dit komt omdat de meeste ondernemingen op dit eiland alles via een tussenorganisatie geregeld willen hebben. Toen heb ik mij ingeschreven bij Wereldstage.com. Via de mail en telefoon hielden wij contact over de voortgang van het werven van een plek.

Op 20 juli 2006 krijg ik dan eindelijk een berichtje van "wereldstage", dat er een stageplaats beschikbaar is bij "Teatro Luna Blou". Ik kom dan terecht bij de afdeling: Programmering / Productie en daarnaast natuurlijk de financiële kant van de onderneming. Vanuit een internetcafe in Italië (ivm vakantie) stuur ik meteen een reactie via de e-mail terug. Stage-inhoud e.d. mail ik ook meteen door naar school, waar ik al snel goedkeuring van ontvang.

En dan kan het geregel beginnen bij thuiskomst van mijn vakantie. Ticket moet geboekt worden, VOG verklaring bij Justitie aanvragen, geboorte akte, nieuw paspoort, verzekeringen enz. Er komt echt zoveel op je af, en was daarom ook blij toen dat allemaal afgerond was.

In de weken dat het aftellen begonnen is ging ik gezellig met mijn ma shoppen. Een koffer, een pak (natuurlijk!), stropdas, schoenen enz. Financieel tikt dat behoorlijk aan, maar gelukkig werd ik gesponsord en daar ben ik mijn ouders echt enorm dankbaar voor! Nu kan ik weer een extra cocktail drinken bij Mambo Beach, haha...

• 12 September 2006 - 19:14

Nancy (luna Blou):

Heej Melvin,

Was moeilijk he om een stageplek hier op Curacao te vinden... Maar het is je gelukt en nu zijn we collega's... Gezellie hoor...

Kuszz je buurvrouw....

Verslag uit: Italië, Lazise

Bon bini!

Melvin Mijnten

Teatro Luna Blou
Havenstraat 2-4 (Entrance on de Rouvilleweg)
Otrobanda, Curaçao

Catamaran zeilen - Klein Curaçao

15 Januari 2007

Terugblik week 19 - Curaçao
Melvin

Bon bini! tijdens mijn stageperiode bij "Teatro Luna Blou" in Curaçao (Willemstad) heb ik een web-log, waar ik mijn ervaringen en belevenissen neerzet. Melvin Mijnten --------------------------------------- Teatro Luna Blou Havenstraat 2-4 (Entrance on de Rouvilleweg) Otrobanda, Curaçao Phone: 005999 - 4622209 Fax: 005999 - 4623426 Website: www.lunablou.org Email: info@lunablou.org --------------------------------------- Woonadres / Postadres Melvin Mijnten Yatobacoweg 20a (Otrobanda) Willemstad, Curaçao Mobiel: 005999-6755152 Mobiel: 06-44630790 Verder ben ik van 08:00-17:00 uur (houd rekening met 6 uur tijdsverschil) telefonisch bereikbaar op me werk. Mocht iemand post willen sturen, doe dit dan niet meer na 5 januari 2006. Gezien het feit dat de postbodes hier wat langzamer lopen dan in Nederland. --------------------------------------- Het Eiland Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en het middelste van de Benedenwindse Eilanden. Het heeft een oppervlakte van 444 m2, het is 61 kilometer lang en het smalste deel is zo'n 5 kilometer breed, het breedste 13 kilometer. Het ligt 70 kilometer van het Zuid-Amerikaanse Venezuela. Op Curaçao wonen ruim 133.000 mensen, maar dat cijfer kan vanwege (tijdelijke) emigratie (bijvoorbeeld door studenten) schommelen. De laatste jaren komen er meer Antillianen terug naar hun eiland dan dat er naar Nederland vertrekken. De hoofdstad van Curaçao en van de Nederlandse Antillen is Willemstad, ook de enige stad op het eiland.

Actief sinds 01 Sept. 2006